Bezig met laden...
Bona Traffic HD zijdemat 4,95 liter

Bona Traffic HD zijdemat 4,95 liter

Bona Traffic HD Anti Slip 4,95 liter

- Uitstekende slijtvastheid en chemische weerstand
- Niet gevoelig voor schoenstrepen
- Uitstekende hechtingseigenschappen
- Niet-vergelend
- ECR1 gecertificeerd (zeer lage emissie)

€ 249,95

Bona Traffic HD Anti-slip is een 2-componenten watergedragen lak die een bijzondere bescherming voor de houten vloer biedt. Het bezit alle eigenschappen van de Bona Traffic, maar is daarnaast speciaal  ontwikkeld is om te voldoen aan de hoogste standaard voor slipweerstand op werkvloeren en vloeren waar vocht op de vloer terecht kan komen. De BonaTraffic HD Anti-slip de ideale keuze voor trappen, verzorgingstehuizen, keukens en meer. 

Voorbereiding:

Het te behandelen oppervlak moet goed geschuurd, droog en vrij van stof, olie, was en andere verontreinigingen zijn. Schuurgaas of schuurschijf korrel 120 moet gebruikt worden voor de laatste schuurgang van het hout. Het afwerken van de vloer dient bij voorkeur direct na het schuren te gebeuren.
1. Het over te lakken parket moet compleet schoon zijn. Vloeren die eerder behandeld zijn met was, polish of soortgelijke producten kunnen niet worden overgelakt.
2. Het moet mogelijk zijn om de bestaande aflak over te lakken met Bona Traffic HD Anti-slip.
Bona kan geen goede hechting garanderen bij het overlakken van andere merken dan Bona. Bona Traffic HD Anti-slip hecht goed op gelakt parket, maar vóór het aflakken eerst een proefstuk maken om de hechting te controleren. Behandel een klein gedeelte zoals hieronder beschreven en breng een laag Bona Traffic HD Anti-slip aan. Kras na 3
dagen met een muntstuk zachtjes over de laklaag. Als de lak goed blijft zitten, danvoldoet de hechting.

Gebruiksaanwijzing:

De bus goed schudden voor gebruik (ook voor het aanmaken van kleinere hoeveelheden) Vervolgens 10% harder toevoegen en de bus nogmaals goed schudden. Tenminste 1 minuut. De aangemaakte lak kan men binnen 5 uur verwerken, wanneer bewaard bij 20C. Hoge temperaturen verkorten de potlife.


Verbruik 8-10 m2/liter (120-100g/m2) per laag
Droogtijd 3-4 uur per laag bij 20C en 60%RH
Aanbevolen afwerkingen
Op kaal hout 1x Bona grondlak + 2-3 x Traffic HD Anti-slip

Aanbevolen primers Bona Classic, Bona Intense of Bona Amber.


Na de tweede laklaag de vloer licht opschuren met een schuurgaas P150. De vloer binnen 24 uur na het tussenschuren aflakken met Bona Traffic HD Anti-slip. De vloer is licht beloopbaar na ongeveer 8 uur. Na ongeveer twee weken is de lak volledig uitgehard. Gedurende deze twee weken de vloer niet te nat afnemen en niet
afdekken. Reinig de vloer met Bona Cleaner of Bona Houten Vloeren Reiniger met micrvezel pad.
Voor het onderhoud en het in conditie houden van het oppervlak dient de vloer periodiek overgelakt te worden met Bona Traffic HD Anti-slip. Het aanbrengen van een polish wordt afgeraden daar deze de anti slip werking van de laklaag verminderd en het overlakken bemoeilijkt.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!