Bezig met laden...
Bona Craft Oil 2K Ash

Bona Craft Oil 2K Ash

Bona Craft Oil 2K Clay

Bona Craft Oil 2K Clay

Bona Craft Oil 2K Black Night

✅ Eenvoudig te verwerken dankzij lange potlife en open tijd.

✅ Snelle en zekere uitharding – Goed te verwerken op vele tropische houtsoorten.

✅  Na 8-12 uur eventueel overlakbaar met uitsluitend 1 van onze Traffic 2-componentenlakken: Bona Traffic, Traffic    HD of Traffic Natural. Noot: Aflakken binnen 72 uur

✅ 17 standaardkleuren – onderling mengbaar voor een legio aan kleuren

Vanaf € 55,95

Bona Craft Oil 2K Black Night is een 2 componenten olie op basis van plantaardige oliën. Bona Craft Oil 2K Black Night zorgt voor een snelle droging en beschermt tegen slijtage en vocht. Bona Craft Oil 2K Black Night heeft vrijwel geen geur. Bona Craft Oil 2K Black Night zorgt voor een bijzonder fraai en water- en vlekbestendig oppervlak en is klaar voor gebruik na een droogtijd van slechts 8-12 uur.

Voorbereiding:

Zorg voor een goed geacclimatiseerde vloer, die goed geschuurd is, droog is en vrij van stof, was en andere vervuiling. Zorg ervoor dat de olie op kamertemperatuur is. Optimale condities voor de verwerking zijn tussen de 20-25 graden C en 30-50% relatieve luchtvochtigheid. Hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid verkorten de droogtijd. Lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid vertragen de droogtijd. De minimale temperatuur voor verwerking is 16 graden. Gebruik rubberen handschoenen, een veiligheidsbril en overtrekschoentjes tijdens de verwerking.

Gebruiksaanwijzing:

Op een vloer met vellingkanten of veel naden en gaten, de gemixte olie aanbrengen met een brede kwast. Op volledig vlakke en gladde vloeren kan de gemixte olie worden aangebracht met een Oil Applicator of een RVS spaan.
1. Met een hamer in combinatie met een schroevendraaier of priem twee gaten maken in zowel de deksel als de bodem van het bovenste blik. Laat de harder in het onderste blik lopen (1 minuut). Wees er zeker van dat alle harder doorgelopen is. Verwijder het bovenste blik en roer de harder goed door de olie.
2. Breng een dunne laag gemixte olie aan op de vloer. Grote vloeren in vakken verdelen en werk nat in nat.
3. Laat het hout de olie ongeveer 15/30 minuten absorberen alvorens de vloer te boenen met een rode pad.
4. Indien noodzakelijk nog een dunne laag olie aanbrengen. Zorg ervoor dat het oppervlak verzadigd is.
5. Laat de olie nogmaals 15 minuten drogen en vervolgens droog boenen met doeken onder een boenmachine.
6. Boen het oppervlak na met een pad voor een perfecte afwerking.
7. Laat de vloer tenminste 8-12 uur drogen alvorens deze te betreden. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens de verwerking en tijden het droogproces.

Onderhoud:

Reinig de vloer regelmatig met een droge wisser en/of stofzuiger. Indien noodzakelijk de vloer vochtig reinigen met water waaraan Bona Soap is toegevoegd. Reinig, indien mogelijk, de vloer altijd zo droog mogelijk.Voor onderhoud en voor het opfrissen van de toplaag Bona Care Oil gebruiken. De frequentie van dit onderhoud is afhankelijk van
het gebruik van de vloer en kan variëren van 1 tot 2 maal per jaar in een woonsituatie. 
Oppervlakkige krassen kunnen worden weggewerkt met Bona Care Oil. In het geval van een gekleurde olievloer kan 20% kleurolie aan de onderhoudsolie worden toegevoegd. Bona Care Oil grijs en wit zijn kant-en-klaar verkrijgbaar.
Voor diepere beschadigingen of kale plekken, gebruik de Bona Craft Oil 2K.

Overlakken:

Instructies voor overlakken
Ter verbetering van de slijtweerstand en voor het verlagen van de onderhoudsfrequentie, zeker daar waar vroegtijdige slijtage te verwachten is, adviseren wij de Bona Craft Oil 2K af te werken met 2 lagen Bona Traffic, Bona Traffic HD of Bona Traffic Natural (uitsluitend deze parketlakken). Deze aanbeveling geldt ook voor met kleur olie afgewerkte vloeren en zal ervoor zorgen dat de kleur maximaal beschermd wordt. N.B. Gerookte, met Bona Craft Oil behandelde houten vloeren niet aflakken. Ook geen Bona Mix Colour of de Bona Tones (Nordic Tone / Rich Tone (Grey) gebruiken wanneer de olie overgelakt gaat worden.
1. Breng een dunne laag Bona Craft Oil 2K aan, zoals aangegeven bij de standaard verwerking. Overtollige olie goed verwijderen. Droogboenen met doeken (niet met de Pad).
2. Minimaal 8 uur laten drogen. Een langere droogtijd kan noodzakelijk zijn op tropische houtsoorten en onder ongunstige klimatologische omstandigheden (boven de 60% R.H.), in dat geval extra goed ventileren). Test vóór het lakken met een doek of de olie volledig droog is; er mag geen olie van af komen. Noot: aflakken binnen 72 uur.
3. Goed stofzuigen
4. Breng vervolgens 2 lagen Bona Traffic, Bona Traffic HD of Bona Traffic Natural aan. Voor het beste resultaat, de vloer tussen de twee laklagen in licht polijsten met alleen de Scrad Pad. Droogtijd tussen de twee lagen Bona Traffic is 3-4 uur.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bona Craft Oil 2K Black Night
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!